Narrow your search

Library

Hogeschool Gent (3)

UCLL (3)

AP (2)

Arteveldehogeschool (2)

KU Leuven (2)

Odisee (2)

Thomas More Mechelen (2)

UAntwerpen (2)

UGent (2)

UHasselt (2)

More...

Resource type

book (3)


Language

Dutch (3)


Year
From To Submit

2011 (3)

Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
Levensmiddelenhygiëne : de microbiologische aspecten.
Author:
ISBN: 9789035228597 9035228596 Year: 2011 Publisher: Amsterdam Elsevier gezondheidszorg

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ieder jaar krijgen in Nederland circa een half miljoen mensen een voedselinfectie doordat zij voedsel hadden gegeten dat met pathogene micro-organismen was besmet. Veel voedselinfecties of voedselvergiftigingen ontstaan in de huiselijke kring, de gevolgen zijn dan meestal niet ernstig als het om gezonde mensen gaat: er ontstaat een maag-darmstoornis (die vaak wordt aangeduid als 'buikgriep'), na enkele dagen is men weer volledig hersteld. Bij een voedselinfectie die in een zorginstelling ontstaat, zijn de gevolgen echter meestal ernstiger. Niet alleen omdat het aantal geïnfecteerde personen dan groter is, maar tevens omdat een voedselinfectie voor personen met een verminderde weerstand, zoals zieken en bejaarden, een dodelijke afloop kan hebben. Jaarlijks sterven enkele tientallen mensen aan een voedselinfectie die veroorzaakt is door Campylobacter of Salmonella. In dit boek worden eerst de eigenschappen van de micro-organismen waarmee voedingsmiddelen besmet kunnen zijn, behandeld. De factoren die de vermeerdering van deze micro-organismen beïnvloeden, komen uitgebreid aan de orde. Hierna volgt een overzicht van de micro-organismen die een voedselinfectie of een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Centraal in het boek staat de preventie van een voedselinfectie of een voedselvergiftiging in instellingen die de voeding voor grote groepen mensen, met name in de gezondheidszorg, verzorgen. Zowel de algemene principes, als de dagelijks te nemen voorzorgsmaatregelen worden besproken. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de microbiologische hygiënecontrole rond de spijslijn. Inhoudsopgave : 1 Relatie tussen voeding en gezondheid 2 Algemene levensmiddelenmicrobiologie 3 Besmetting van voedsel 4 Voedselinfecties 5 Voedselvergiftigingen 6 Hygiënebewaking rond de spijslijn 7 Microbiologische controle rond de spijslijn 8 De mens en zijn gedrag: een bepalende factor bij de hygiënebewaking


Book
De hongerige stad : hoe voedsel ons leven vormt
Author:
ISBN: 9789056628055 Year: 2011 Publisher: Rotterdam nai010 uitgevers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De auteur kiest voor een geheel nieuwe benadering van allerlei actuele problemen rond de manier waarop we eten. In dit enthousiaste en visionaire boek volgt de auteur het spoor van ons voedsel, van het platteland tot de stad, via markten en supermarkten, keukens en eettafels, afvalverwerking en terug, en vraagt zich af hoe wij voedsel kunnen benutten als een manier om onze steden beter te begrijpen, beter te ontwerpen, en leefbaarder te maken. Ze schetst een helder beeld van de impact van de moderne voedselproductie op onze planeet en op ons leven en verschaft inzicht in hoe het zo gekomen is en hoe we verder moeten


Book
Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering
Authors: --- ---
ISBN: 9789048611911 Year: 2011 Publisher: Brugge Die Keure

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek introduceert je in de wereld van het conserveren van levensmiddelen. het leert je welke micro-organismen verantwoordelijk zijn voor het bederf van levensmiddelen en welke pathogenen geassocieerd zijn met voedselvergiftigingen. De kern van dit boek bestaat uit de diverse manieren waarop micro-organismen geremd of verwijderd kunnen worden in levensmiddelen om zo de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de microbiologische veiligheid te verhogen. Het geeft tevens aan hoe men op een kwantitatieve manier het effect van diverse conserveringssytemen kan voorspellen en hoe met reinigen en desinfectie de contaminatie tijdens de productie geminimaliseerd kan worden. (Bron : covertekst)

Keywords

Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Microbiology. --- Microbiology --- storage --- Détérioration --- Deterioration --- Contamination --- Keeping quality --- Food preservation --- voedingstechnologie --- contaminatie --- voedingsmiddelenindustrie --- voorspellend modelleren --- voedselvergiftiging --- Food science and technology --- voedselmicrobiologie --- reinigingstechnieken --- conserveren --- bewaarmiddelen --- voedselveiligheid --- voedselinfectie --- voedselproduktie --- toegepaste microbiologie --- 579.67 --- 641 --- 664.8 --- 641.1 --- microbiologie --- voeding --- voedingsmiddelentechnologie --- Microbiologie --- Voedingshygiëne --- Voedselbewaring --- Bederf van voedingsmiddelen --- Besmetting --- Bewaring --- Desinfectie --- Levensmiddelentechnologie --- Reinigen --- Voedselpathogenen --- 664.3 --- Voeding --- Voeding; microbiologie --- 664.8 Preservation of organic edible substances (in general). Preservation of plant, vegetable products --- Preservation of organic edible substances (in general). Preservation of plant, vegetable products --- 579.67 Food microbiology --- Food microbiology --- Food. Cooking. Dishes --- levensmiddelen --- departement Biotechniek 11 --- levensmiddelentechnologie --- conservering --- opleiding biotechnologie --- Deterioration. --- Conserveren van voedingsmiddelen --- Voedingsmiddelen --- Voeding-Verzorging --- Voedselveiligheid --- Voedselvergiftiging --- Hygiëne --- Conserveren (voeding) --- Voedingsmiddel --- Verzorging-Voeding --- Drank --- Gezondheid

Listing 1 - 3 of 3
Sort by